Kuvasarjan toteutus – Otto Trattoria

18.8.2021
Posted in Blogi
18.8.2021 Harri Säynevirta

Kuvasarjan toteutus – Otto Trattoria

Erityisesti sosiaalisessa mediassa mainosvideot ja -valokuvat ovat avainasemassa kun yritys haluaa erottua kilpailijoistaan. Parhaimmillaan videoilla ja valokuvilla pystytään vahvistamaan yrityksen brändiä ja tunnettuutta, sekä tuomaan tarjottuja palveluita ja tuotteita paljon tehokkaammin esille. Kuvasarja on yksi hyvä tapa tuottaa yrityksille monipuolista sisältöä kotisivuille ja someen.

Aloitin valokuvaajan ammattitutkinnon opinnot Joensuun Riveriassa vuoden 2021 alussa ja ensimmäinen valokuvattava koulutehtävä oli kuvasarjan toteuttaminen. Koulutehtävän olisi voinut tehdä myös yksilötyönä, mutta suunnittelimme ja kuvasimme kuvasarjan yhdessä joensuulaisen kollegani Jami Ivanoffin kanssa.

Tiesimme alusta alkaen, että haluamme toteuttaa kuvasarjan paikalliselle yritykselle. Valinta osui vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen Trattoria Ottoon, italialaisen keittiön antimia tarjoavaan ravintolaan. Tavoitteemme oli tuottaa lyhyt ja laadukas kuvasarja yhden ruoka-annoksen valmistamisesta.

Ravintolan yrittäjän, Arttu Inkisen kanssa mietimme ensimmäisessä palaverissa mikä olisi se ruoka-annos, jota lähtisimme toteuttamaan. Aluksi harkitsimme ravioleja, mutta lopulta koimme tortellinit kuvauksellisemmiksi. Ensin seurasimme kuinka Arttu valmisti tortellinit alusta loppuun. Kokkauksen pohjalta olikin helppo lähteä suunnittelemaan kuvasarjaa.

Kuvaukset toteutimme kahdessa osassa. Kuvasarjan ensimmäisen ja viimeisen kuvan kuvasimme Skutsi Median studiossa ja loput kuvista toteutimme ravintolassa. Olimme sopineet Jamin kanssa, että molemmat kuvaavat yhtä monta kuvaa kuvasarjaan. Emme kuitenkaan erikseen sopineet kumpi kuvaa minkäkin kuvan. Ensimmäisenä kuvauspäivänä ravintolassa lähdimme vain kuvaamaan vuorotellen kuvia. Rakensimme kuvien valaistuksen yhdessä.

Arttu kertoi olevansa tyytyväinen kuvasarjaan ja myös me Jamin kanssa koimme työn onnistuneen! Kuvien vahvuus on ehdottomasti harkittu sommittelu sekä valaistus.

Yhteistyö Jamin kanssa oli koko projektin aikana todella luonnollista. Kommunikoinnin ja luovuuden suhteen toimintatapamme ovat hyvin samankaltaiset. Tärkeintä kuvasarjan onnistumisen kannalta oli se, että kuuntelimme molemmat toisiamme, emmekä jyränneet omilla näkemyksillä toistemme yli.

www.skutsimedia.fi
www.saynevirta.fi
www.jamiivanoff.com

, , , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *